Εσπεριδοειδή και ελαιόδεντρα κατακλύζουν τους κάμπους και τους πρόποδες της περιοχής, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με μοναδικές γεύσεις και όμορφα αρώματα. Τα εσπεριδοειδή, το μελιτζανί κρεμμύδι, το καλαμπόκι, η πατάτα, τα γυφτοφάσουλα, η ντομάτα, τα πεπόνια και τα κεράσια του Αγίου Δημητρίου, είναι μερικά από τα εκλεκτά προϊόντα της όμορφης περιοχής μας.
Στους κάμπους του Μαρμαρίου και της Καρύστου υπάρχει παράδοση αμπελουργίας με μεγάλη παραγωγή κρασιού. Κυρίαρχο καλλιεργούμενο είδος είναι το γνωστό σαββατιανό σταφύλι.
Το μέλι κατέχει υψηλή θέση στην παραγωγή τοπικών προϊόντων. Παράγεται θυμαρίσιο μέλι, και κισσούρι.
Στα τοπικά χειροποίητα ζυμαρικά, εκτός από τον φιδέ και τον τραχανά υπάρχουν και οι νοστιμότατες κουρκουμπίνες (γκόγκλιες ή γκόγκλιζες).
Το φρέσκο ελαιόλαδο είναι εξαιρετικής ποιότητας και χρόνια τώρα γίνεται ανάρπαστο!
Ανέκαθεν κυρίαρχη θέση στην οικονομική ζωή της Νότιας Εύβοιας είχε η κτηνοτροφία. Στα παραδοσιακά κονάκια παρασκευάζεται η φρέσκια μυζήθρα, το ανθότυρο, το πικάντικο τουλουμίσιο τυρί (ή βαρελίσιο), το κεφαλοτύρι και φυσικά η φέτα μας.
Εξαιρετικά είναι και τα νόστιμα κρέατα της Καρυστίας (αρνιά, κατσίκια, προβατίνα κ.α).
Η περιοχή είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους και για το ψάρι της. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο γιατί στο Νότιο Ευβοϊκό υπάρχουν δύο θαλάσσιες περιοχές: ο ήρεμος νότιος Ευβοϊκός και τα νερά του Στενού του Καβοντόρου που είναι μεταναστευτικοί οδοί των ψαριών της Μεσογείου.
Κατά πολλούς τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα στην περιοχή, εμπλουτίζουν τα νερά της θάλασσας με σημαντικές θρεπτικές ουσίες και σε συνδυασμό με το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί τους περισσότερους μήνες του χρόνου στο ΜΑΡΜΑΡΙ, προφανώς βοηθούν τα ψάρια μας να είναι γευστικότατα, τα κρέατα από τα καλύτερα της χώρας, τα ντόπια μακαρονοειδή, και γλυκά, απλά τέλεια! ...
Ακόμα και ο ύπνος που θα κάνετε, θα νιώσετε να είναι πιο ανάλαφρος, πιο γλυκός, πιο ξεκούραστος!
Στη Reception του Ξενοδοχείου «Θέα» θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να προμηθευτούμε για σας, οποιοδήποτε προϊόν της τοπικής αγοράς.