Η Νότια Εύβοια διαθέτει πολύ γόνιμη γη που φημίζεται για τα αγροτικά προϊόντα που παράγει καθώς και για τα περίφημα κρέατα της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου.
Η ντόπια κουζίνα είναι χαρακτηριστική, με σπεσιαλιτέ αυγά με πασπαλά, βουλωτό αρνί στην γάστρα, εξαιρετικά χωριατικά λουκάνικα, χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο, τυροπιτάρες, κόκορα με κουρκουμπίνες, τραχανά, χυλοπίτες, σουπιές πλακί κ.α.
Το νησί είναι επίσης ευλογημένο με αφθονία ψαρικών και τυριών, ειδικά η φέτα, το τουλουμοτύρι και τη φρέσκια μυζήθρα αλλά και το πρόβειο γιαούρτι μας. Ο Νότιος Ευβοϊκός κόλπος είναι γνωστό ότι είναι από τους καλύτερους ψαρότοπους σε ολόκληρη την χώρα!
Για τους λάτρεις των γλυκών, Χειροποίητα Καταπληκτικά γλυκά κουταλιού!
Και φυσικά υπάρχει το παστέλι με σισαμόσπορους καραμελωμένους με μέλι, μελί κισσουρίσο ή θυμαρίσιο.
Οινοπνευματώδη τοπικά ποτά που μπορεί κανείς να απολαύσει στο νησί είναι το τσίπουρο, αλλά και το γευστικότατο λευκό κρασί των αμπελώνων μας.
Στην υποδοχή του Θέα Hotel θα σας κατατοπίσουμε ακριβώς για το που μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιας-Εύβοιας και του Μαρμαρίου ειδικότερα!